Recept
Vit choklad är ingen stor favorit hos mig. Det smakar bara sött och kladdigt, att köpa en bit som godis skulle aldrig falla mig in. Men det kan bli gott i dessert, OM man tillsätter något med lite syra i för att lätta upp sötman. Passionsfrukt och havtorn är två bra val och här kommer recept med dom smaksättningarna:
Sorbet med Vitchoklad och Passionsfrukt
Koka en sockerlag med 60% vatten och 40% socker, du behöver 1 liter färdig lag. Skrapa ur innehållet från 4-5 passionsfrukter i lagen. Lagen ska vara rätt så syrlig. Koka upp lagen, hacka under tiden 350g vit choklad, slå lagen över chokladen och låt den stå kallt över natten. Nästa dag kör du den i glassmaskin för bästa resultat, det går att frysa den i form men se då till att röra runt i smeten ofta.
Vitchokladcreme med Havtorn
Finhacka 100g vit choklad, blötlägg 1 gelatinblad i kallt vatten, låt ligga i 5 min. Koka upp 3dl vispgrädde med lite vaniljstång, lägg i gelatinet och slå över chokladen. Kyl över natten, det ska bli riktigt kallt. Nästa dag blandar du ned puré eller sylt på havtorn, vispa sedan cremen till en tjock konsistens. Det är viktigt att cremen är helt kall när du gör det annars är risken stor att det spricker när den vispas.
Sorbet med Vitchoklad och Passionsfrukt
Koka en sockerlag med 60% vatten och 40% socker, du behöver 1 liter färdig lag. Skrapa ur innehållet från 4-5 passionsfrukter i lagen. Lagen ska vara rätt så syrlig. Koka upp lagen, hacka under tiden 350g vit choklad, slå lagen över chokladen och låt den stå kallt över natten. Nästa dag kör du den i glassmaskin för bästa resultat, det går att frysa den i form men se då till att röra runt i smeten ofta.
Vitchokladcreme med Havtorn
Finhacka 100g vit choklad, blötlägg 1 gelatinblad i kallt vatten, låt ligga i 5 min. Koka upp 3dl vispgrädde med lite vaniljstång, lägg i gelatinet och slå över chokladen. Kyl över natten, det ska bli riktigt kallt. Nästa dag blandar du ned puré eller sylt på havtorn, vispa sedan cremen till en tjock konsistens. Det är viktigt att cremen är helt kall när du gör det annars är risken stor att det spricker när den vispas.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home