Tuesday, February 06, 2007

Pasta

Tänkte bjuda på tips eller kanske recept för pasta. Ibland (ofta) vill man ju inte göra något komplicerat och då kan något av de här recepten passa.

Carbonara
Koka en pasta du tycker om, under tiden strimla och bryn på sidfläsk/bacon/pancetta efter tillgång. Blanda 1 äggula med 1/2 dl grädde och 1/3 dl riven parmesan per portion. Häll av pastavattnet men spara pastan i kastrullen, slå över äggstanningen och vänd runt. Det ska bara precis börja tjockna. Fördela i tallrikar eller på ett fat, toppa med fläsket, parmesan och nymald svartpeppar. Anledningen till att jag inte blandar fläsket med pastan är det oftast hamnar på botten av tallriken.

Chili & Vitlök
Denna rätt har säkert något fint italienskt namn jag inte känner till. Koka pastan, finhacka under tiden chili och vitlök efter smak. Hetta upp en panna, slå i generöst med olivolja. När du hällt av pastan fräs på chilin och vitlöken i oljan. Det bara några sekunder, den ska inte ta färg. Slå pastan i oljan och vänd runt så pastan verkligen täcks av oljan. Blanda ev ned hackad persilja på slutet, riven pecorino eller parmesan är gott. Vill man är det gott att fräsa med tärnad urkärnad och skinnfri tomat i oljan. Minska då något på mängden olja och låt det koka ihop några minuter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home