Thursday, March 22, 2007

Nyheter i April

Snart dags för nyhetsläpp på Systemet, där gången är det en av årets 2 "ordinarie" släpp. Alltså viner som ska finnas i ett år. Det brukar betyda att det är rätt så tråkiga viner. Men några kul saker finns det, skönt också att slippa köphysterin, det finns ju gott om tid att handla.

Gosset Grand Rosé är bra, är inte så förtjust i rosé annars men den här är trevlig.
Chateau Belgrave -04, har inte provat, men den har fått rätt så hyfsade omdömen i samband med primörprovningar.
Château Bouscassé för 99:- känns som ett bra alternativ som ett billigt lagringsvin.

Hela listan finns här.

Jag missade tyvärr chatten med Anitra Steen idag, men det var kanske tur, för jag blev lite förbannad när jag läste det här(frågan i fetstil):

Varför måste vinproducenter ta fram design för flaskor och tetra innan systembolaget beslutat om de vill köpa in vinprodukten ifråga.. Detta känns som ett oerhört resursslöseri, varför kan inte systembolaget ta beslutet endast genom att provsmaka vinet? Jag trodde att vin kvaliten var det väsentliga i sammanhanget? Detta borde ses över och ändras snarast.

Svar: Vilka viner vi köper in baseras på en så kallad blindprovning, där provarna varken vet vilket vin eller vilken producent det är. Det mest prisvärda vinet vinner.

Okej, det var ju ett fint svar. MEN varför anger då SB i sina offerter hur etiketten ska se ut? Det kan stå till exempel "traditionell stil" eller "ursprungsområdet ska tydligt framgå". Eller har dom synpunkter på förslutningen, syntet, naturkork, skruvkapsyl.
Så visst, vinet testas blint, men ni ska inte tro att det inte ställs krav på designen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home