Sunday, February 25, 2007

Bordeaux 2004

Det verkar som om Bordeauxviner från 2004 verkar gå en ny vår till mötes. Detta utan att ens ha blivit lanserade i vissa fall.
Till en början var det väl ingen hyllningskör som stämde upp, men det kanske berodde lika mycket på att den var så olik den(över)hypade 2003.

I senaste Decanter ägnar man ett par sidor åt att hylla årgång 2004 och Robert Parker ska tydligen ha justerat upp poängen för årgången. Kanske beror detta på att det var ett mellanår. Det är klart att det är svårt att få uppmärksamhet när man tävlar mot den varma 2003 och den överallt hyllade 2005. Rimligtvis bör väl också priserna, särskilt då i jämförelse med 2005, ha påverkat.
Systembolaget har ju bestämt sig för att sluta sälja primör, eller man kallar det primörer på ett nytt sätt. Planen är i alla fall att släppa vinerna som tillfälliga nyheter. Men när det kommer ske och hur det kommer gå till verkar inte vara bestämt än.

Om någon månad eller två är det dessutom dags för en första provning av Bordeaux 2006. Rapporterna hittils verkar inte så lovande utan talar om en "svår" årgång med regn under skördetiden. Vi får väl se hur det utvecklas och hoppas på lägre priser.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home