Snö och Whisky
Så då kom det lite kyla till slut och efter en promenad ute i snön kändes det som rätt läge att öppna en julklapp. Min syster hade köpt med sig en Laphroaig 10y på väg från NY.
Jag har en tidigare erfarenhet av L det var för ett par år sedan och om jag minns rätt var den lagrad lite längre.
Naturligtvis dominerade dom rökiga aromerna, men det fanns också lite söt torkad frukt och vanilj i doften. Smaken följde ungefär samma mönster och det märktes tydligt att det var en ung whisky. Det rökiga tog överhanden lite för mycket och den kändes inte helt färdig och så var den för spritig.
Mitt whiskyintresse var större för några år sedan och då gillade jag verkligen den här typen av rökig whisky. Jag antar att mina smaklökar har ändrats något för just det rökiga upplever jag som störande nu.
När vi ändå är inne på ämnet whisky vill jag ge en stor applåd till grabbarna på Mackmyra. Det är inte dåligt att lyckas "hypa" och sälja en ofärdig och mer eller mindre dålig whisky, dessutom till det priset.
Nu vet jag tyvärr inte vilken variant jag smakade, men det likande inte maltwhisyky, snarare en ung och spritig bourbon med lite godistoner. Nä, ge den 10 år på fat sen kan det bli intressant, men jag har en känsla av att många felaktigt köpt en flaska i tron att den kommer bli bättre bara man sparar den. Så är det ju tyvärr inte, har den lämnat fatet är det kört.
Pingusprovningen väntar jag fortfarande på besked om, men det blir nog inget av den.
Jag har en tidigare erfarenhet av L det var för ett par år sedan och om jag minns rätt var den lagrad lite längre.
Naturligtvis dominerade dom rökiga aromerna, men det fanns också lite söt torkad frukt och vanilj i doften. Smaken följde ungefär samma mönster och det märktes tydligt att det var en ung whisky. Det rökiga tog överhanden lite för mycket och den kändes inte helt färdig och så var den för spritig.
Mitt whiskyintresse var större för några år sedan och då gillade jag verkligen den här typen av rökig whisky. Jag antar att mina smaklökar har ändrats något för just det rökiga upplever jag som störande nu.
När vi ändå är inne på ämnet whisky vill jag ge en stor applåd till grabbarna på Mackmyra. Det är inte dåligt att lyckas "hypa" och sälja en ofärdig och mer eller mindre dålig whisky, dessutom till det priset.
Nu vet jag tyvärr inte vilken variant jag smakade, men det likande inte maltwhisyky, snarare en ung och spritig bourbon med lite godistoner. Nä, ge den 10 år på fat sen kan det bli intressant, men jag har en känsla av att många felaktigt köpt en flaska i tron att den kommer bli bättre bara man sparar den. Så är det ju tyvärr inte, har den lämnat fatet är det kört.
Pingusprovningen väntar jag fortfarande på besked om, men det blir nog inget av den.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home